Afmaken die hap

Het zit een beetje tegen en we maken elkaar helemaal ‘knettergek’ om in termen van Geert te spreken. Omdat de economie een beetje tegenzit praten we elkaar de totale ondergang aan. Terwijl er sprake is van stagnerende groei en lichte krimp.
Eerst hadden we de vergrijzinghysterie waar de herkomst van alle ellende werd gelegd bij het steeds groter worden areaal oudjes. Dat leverde een fijne kloof oud <–> jong op. Nu hebben we de zorgdiscussie. Waarom medicijnen geven aan mensen als het dure medicijnen zijn? Een walgelijke discussie. Zelfs het als voorbeeld noemen, zoals de CZ.Verzekeringen aangeeft, is walgelijk populistisch. Je zal maar zo’n ziekte hebben. Alsof je al niet genoeg ellende heb. Dat levert trouwens een mooie kloof gezond <-> ziek op.

Zouden al die deskundigen, professoren, politici en beroepsbestuurders niet beseffen dat mensen ook gewoon solidair met elkaar kunnen en willen zijn? Dat ze best bereid zijn veel geld aan zorg te besteden? Het doet me denken aan het prachtige boek van Tony Judt, Het land is moe, verhandelingen over onze ontevredenheid. Er is nog ruimte voor een sociaal democratie waar sprake is van solidariteit. Dat dit systeem (marktwerking) niet werkt weten we onderhand nu wel eens. Daar gaan we de komende decennia de puinhopen van opruimen.

Ja, en als we de zorg willen beperken heb ik ook een ballonnetje. Geen dokter meer opleiden en universiteiten sluiten. Dat raakt iedereen en dan gaan de kosten omlaag. Gaan we allemaal eerder dood en kunnen de overblijvers weer consumeren als 8 jaar terug.

Advertenties

Auteur: Gerard

Art, music, news, I am crazy about it. Ironie, i love it.

One thought on “Afmaken die hap”

  1. Ik zag laatst op de TV een meneer die zei dat de zorg zo duur wordt omdat we de verzekering niet als vangnet zien maar als iets waar je recht op hebt. Als je elk jaar recht hebt op een nieuwe bril, waarom dan niet elk jaar een nieuwe bril aanschaffen, in plaats van wachten tot je een nieuwe nodig hebt. Dat is een ongewenst bijwerking van de verplichte ziektekostenverzekering. En ja, ons gezin van 5 personen betaalt dit jaar circa 7700 euro premie en volgend jaar circa 9000 euro. En dan krijgen we de medicijnen nog niet eens vergoed. Leg dat maar eens uit! Dus de gemiddelde mens denkt: ik betaal 9000 euro dan wil ik dat graag weer terug ook. Dus lezen ze de polis en zoeken op wat ze terug kunnen halen. Dus.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s