De onbetrouwbare overheid

De bestuurders van de overheid, de politici, zijn het spoor volledig bijster. Normaal gesproken is de overheid je betrouwbare partner in je levensplanning. Als burger is het belangrijk dat je je toekomst kan plannen en de financiën daarvoor kan reserveren o.i.d.. Daarvoor krijgen we soms handvatten van de overheid uitgereikt. De bedoeling is echter wel dat het een beetje stabiel is.
Betrouwbaar is die overheid niet: zie de levensloopregeling. Eerst een levensloopregeling in het leven roepen om hem een paar jaar later weer om zeep te helpen is een mooi voorbeeld.

De AOW leeftijd is echt een klucht aan het worden. Ik werk meestal met plezier en zit echt niet de dagen af te tellen, maar het zou toch leuk zijn als het een beetje duidelijk is hoe lang ik nog kan werken. Langer doorwerken prima (als er tenminste werk is voor ouderen) maar dan moet je ook  helder zijn. Volgens het pensioenakkoord van de SER mocht ik met 65 met pensioen. Toen was daar bijna het Cathshuisakkoord en was het ineens 66. Nog niet genoeg, het lenteakkoord maakte er 65 jaar en 5 maanden van. De weg van C. verloopt via 66 naar 66 naar 66 en 3 maanden.

Het is echter nog niet ten einde. In de vergrijzinghysterie willen veel politieke partijen er stoer aan sleutelen. De jongens en meisjes buitelen over elkaar heen om mij of de schatkist te behagen. Van de PVDA, SP en PVV mag Gerard weer met 65 (dank!). D66 wil nog stoerder doen en wil zijn eigen akkoord scherper stellen, later dus. CDA vindt dat Gerard ook maar weer met 66 moet. Niet begrijpend dat de burger het ook prettig vindt dat er eens duidelijkheid komt.
Zeker nu bij elk kabinet sprake is van studie-, sorry regeringsuitval zal ik vermoedelijk in 2016 pas weten wanneer ik met pensioen wordt gestuurd.

Dat is tegenwoordig de planninghorizon van de politiek.

Advertenties

Auteur: Gerard

Art, music, news, I am crazy about it. Ironie, i love it.

One thought on “De onbetrouwbare overheid”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s