De koppen van Margriet …

Kop van Margriet Westervaarder

De koppen van Margriet laten je niet los. Vorig jaar waren we op een overzichttentoonstelling van de leden van Pulchri en zagen tussen alle kunstwerken  twee ‘koppen’ hangen van Margriet Westervaarder. Ze bleven in mijn geheugen gegrift.  Liefde op het eerste gezicht dus. Enige tijd later had ze een eigen expositie. Indrukwekkend hoe de ruimte helemaal vol hing met honderden koppen, want zo noemt ze ze ook. Ontstaan uit fantasie, vrolijk en soms onheilspellend en eng. Allemaal hetzelfde formaat (30 x 40 cm) op karton. C. was er nog niet van overtuigd omdat veel koppen best ook veel emoties opwekken. Is daar kunst trouwens niet voor bedoelt? Vreemd genoeg meer bij vrouwen dan bij mannen. Misschien komt dat ook wel omdat er veel kinderkoppen bij zijn.
In de grote verzameling hebben we er tenslotte een kunnen vinden die ons beiden aansprak. Het is een vrolijke kop geworden. Mooie ogen en een smal nekkie. Volgens Margriet heeft ze de ogen gebruikt van een foto uit de krant van Ben van Berkel de architect.

Ze zijn uiterst betaalbaar. Zeker nu ook de BTW verhoging van de kunsthaters van de
P(VV)D weer ongedaan is gemaakt. En als je ze ophangt zoals Margriet heb je geen lijst nodig maar slechts 4 spijkers.  Maar als ik haar website bezoek dan heb ik de neiging er een broertje en zusje bij te halen. Helaas hebben we wat tegenvallers die ons even van de kunst afhouden. Maar deze heb ik in ieder geval. En elke ochtend groeten we elkaar voorlopig maar.

Advertenties

Auteur: Gerard

Art, music, news, I am crazy about it. Ironie, i love it.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s