De nederlaag van (P)VV(D)

Oude sloten liggen er nog

Voordat het natuur slopersduo Bleker Rutte de sloophamer in de ontwikkeling van het Bentwoud zetten hebben ooit een aantal wijze mannen en vrouwen het besluit genomen het Bentwoud aan te leggen. Met dank! Dat was nog in de tijd dat het Ministerie van LNV géén onderdeel was van het ministerie van EZ.

Jong bos

In plaats van saai boerenland tussen Zoetermeer en Boskoop is nu op sommige delen, na langdurig boerenverzet, een prachtig natuurgebied ontstaan. Afgelopen zondag hebben we er weer gewandeld. Een oase van rust. Het gebied moet eigenlijk nog ontdekt worden. Kijk je op de website van het Bentwoud dan zie je dat de natuur begonnen is het land terug te veroveren op de saaie spruitjesakkers. Zeldzame planten en vogels hebben er hun plek gevonden.  Een explosie van groen, met prachtige vergezichten en vogels die je nieuwsgierig bekijken vanuit de lucht.

Veel open stukken

Helaas heeft het Bentwoud te lijden onder de bezuinigingen. Ingegeven door de P(VV)D die natuur maar elitair vindt en misschien wel links. Je krijgt dan de rare situatie dat er nog stukken akkers tussen de bospercelen liggen waardoor stukken nog niet met elkaar in verbinding staan. Toch was de ‘laarzenroute’ een mooie wandeling. Met dank aan Provincie, DLG en Staatsbosbeheer. De natuur wint gelukkig altijd. Zelfs op omhoog- en diepgevallen hobbyboeren.

De laarzenroute
Advertenties

Auteur: Gerard

Art, music, news, I am crazy about it. Ironie, i love it.

2 gedachten over “De nederlaag van (P)VV(D)”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s