Kruip in de rol van de ….

Ze komen er weer aan. De verkiezingscampagnes. Dé periode dat de Nederlandse bevolking collectief wordt weggezet als een stelletje dombo’s en onwetenden. Helaas door personen die we direct zelf kiezen. Eigenlijk straffen we onszelf dus. We zullen en kunnen het niet ontlopen, de debatten, de oneliners, de frames en interviews. In het vuur van de discussie heeft men wel eens de neiging te vluchten in loze kreten zoals ooit ‘Heerlijk helder Henk’, infantieler kun je het niet bedenken. Henk was helemaal niet helder, hij draait graag zijn leven lang als een bromtol om zijn as.
Daarom een paar tips om van de komende maanden toch te kunnen genieten en je ergernis te beperken. Kruip daarom eens in de rol van de:

Meeloper. Doe net alsof je dom bent. Pas dan begrijp je het meest van wat wordt gezegd. Gevolg: je volgt de persoon met de vlotste babbel en mooiste kuif.

Metaroller. Vergeet even dat je moet stemmen en ga objectief luisteren. Zweef boven het gesprek.
Gevolg: je hoeft niet te stemmen.

Twijfelaar. Bij twijfel, laat je niet leiden door het gunstigste koopkrachtplaatje. Je gaat er toch in elke plaatje op achteruit.
Gevolg: ook hier hoef je niet te stemmen.

Analyticus. Ga luisteren naar onjuistheden en feiten verdraaien.
Gevolg: Je kiest waarschijnlijk voor de partij die geen zendtijd kreeg.

Communicator. Let op hoe slecht politici naar elkaar luisteren.
Gevolg: je begint een communicatieadviesbureau met een missie voor politici.

Standvastige. Als een politicus iets wil door drukken geeft hij meestal aan dat hij het nog eens gaat uitleggen. Meestal gaat hij en zij er vanuit dat het volk het niet snapt. Dat het volk het wel snapt en het er niet met hem/haar eens is komt vaak niet bij de jongens en meisjes op. Kortom je snap het wel maar bent het er gewoon niet mee eens.
Gevolg: Je stemt wat je de laatste jaren uit gewoonte al stemde.

Ik wens jullie allemaal veel plezier. Maar blijf in je rol!

Advertenties

Auteur: Gerard

Art, music, news, I am crazy about it. Ironie, i love it.

3 gedachten over “Kruip in de rol van de ….”

  1. of je wordt BETROKKENE: je verlaat de zijlijn en stapt zelf in het politieke speelveld. Je neemt jezelf en jouw medemens serieus, voelt in de (hele) maatschappij de behoefte, bedenkt robuuste oplossingen en ervaart hoe moeilijk het is die in een democratisch gekozen omgeving zonder consessies te realiseren.
    Gevolg: langs de zijlijn vinden ze je een draaitol, zelf word je narcisitisch, een sympatisant van dictaturen of teleurgesteld.
    Voordat je stemt bedenk wat je nu echt belangrijk vindt en ten koste van wie of wat je dat wilt bereiken. Is dat redelijk? Zoek dan de (politieke) partij die daaraan wil werken, volg je hart maar stem met verstand.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s