Hè gat, je bent een babyboomer!

Een collega gaat, gegund, vervroegd met pensioen. Een scheut van weemoed schiet ineens door mij heen. Oud worden in werk is een vreemde gewaarwording. Het geeft een gevoel langzaam naar de rand van de waterval te drijven om er vervolgens overheen te kukelen.

Waar het ene oudje nog scherp is als een mes zit de ander vermoeid de dagen te tellen tot het eind. Altijd vallen ze je lastig met die altijd weer repeterende vraag ”Hoe lang moet je nog?”. Je bent ineens onderdeel van een wereldwijde hysterie, namelijk de vergrijzinggolf. Of wat nog erger is: je bent een BABYBOOMER! De meest giftige menssoort die ooit op het westelijk halfrond heeft rondgelopen.

Naarmate je loopbaan vordert merk je het opeens. Ineens wordt je niet meer gevraagd. Lukt het niet meer een andere klus te vinden. Of, zoals ik wel eens hoorde:  ‘je netwerk groeit langzaam de organisatie uit’. Jong en oud mixen maar moeilijk. Eigenlijk houd je de doorstroming op vind het jonkie en de betrokken oudjes hebben soms best moeite met de oppervlakkigheid en de machinale geïnteresseerd van sommige  jongeren.
Een somber beeld? Nee,ouder worden heeft ook zijn mooie kanten. Je leert goed doseren en kan prachtig door de lege en holle managementballonnen prikken. En van SMART lig je niet meer wakker.

Organisaties interesseren zich niet voor ouderen. Speciaal beleid is er niet, de oudjes worden gedoogd. HRM’ers (wat een rotnaam toch) buigen zich over de formatiestaat om uit te rekenen wanneer het oudje met pensioen gaat zodat er weer een fte’tje kan worden afgevinkt.

Nu gaat natuurlijk iedereen denken dat ik depri ben. Moet Gerard niet aan een coach? Nee, ‘don’t worry’. Het slaat me niet uit het lood. Ik ga gewoon door op mijn manier. Niet als een jonkie maar wel met allure. Maar een moment van weemoed, dat mag toch wel? Voorlopig drijft deze jongen nog even in zijn eentje op het midden van de plas.

Advertenties

Auteur: Gerard

Art, music, news, I am crazy about it. Ironie, i love it.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s