Oude mannen die maar niet van ophouden weten

Platenmaatschappijen zijn aardig bezig de CD markt tot de laatste CD uit te wringen. Eigenlijk kopen alleen oude mannen zoals ik nog CD’s. Niets is namelijk lekkerder het CD boekje door te bladeren en alle details van de CD te bestuderen. Zoiets vind je niet op een MP3tje. Het is wel altijd goed even te wachten met de aanschaf van nieuwe releases want na een een jaartje en soms al een half jaartje liggen de CD’s al voor half geld in de aanbiedingsbakken. Zo kocht ik laatst de “nieuwe” van Buddy Guy ‘Living Proof’ uit 2010. De oude Guy, 30 juli 1936 geboren nu dus 76, gaat er flink op te keer. Geen sleet te horen. Op de CD speelt hij samen met BB King, geboren 16 september 1925 en nu dus 85, een prachtnummer ‘Stay around a little longer’. Een prachtig slow blues nummer. De mannen filosoferen wat over hun leven en tokkelen heerlijk op hun gitaar Hun stemmen nog altijd even krachtig.

Het lijkt al weer een mensenleven terug toen ik de Buddy Guy zag in het voorprogramma,  van de Rolling Stones in de Zuidhal, 9 oktober 1970 kosten 15 gulden, te Amsterdam. Guy was met zijn maatje Junior Wells. ‘We want Stones’ schreeuwden de mensen door het optreden. Niet beseffend dat deze 2 mannen nu blueshistorie zijn.
Buddy Guy zag ik later nog eens op de bluesestafette in Utrecht. En B.B King zag ik het meest recent in de plaats waar de ‘Electric Blues’ is geboren namelijk tijdens het Chicago Blues festival in 2008, samen met mijn muziekvriend Joseph (net opa geworden).

De mannen zijn niet te verslijten. Geregeld spelen ze samen met jongeren. Ze toeren over de wereld alsof ze een beginnend bandje zijn. Zo zie je, Blues gaat nooit verloren en oud worden kan ook leuk zijn. Als er maar passie is.

http://nl.wikipedia.org/wiki/Buddy_Guy
http://nl.wikipedia.org/wiki/B.B._King

Advertenties

Auteur: Gerard

Art, music, news, I am crazy about it. Ironie, i love it.

One thought on “Oude mannen die maar niet van ophouden weten”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s