Nu sociaal bezuinigen

Het is voorbij. De gammele constructie van het kabinet Rutte is ingestort. Net op het moment dat verantwoordelijkheid nemen belangrijk werd, stopten ze. Ze? Zekers, want natuurlijk krijgt Geert als enige de schuld. Verhagen en Rutte wassen hun handen al in onschuld. Vooral Verhagen kan dat goed. Misschien laat hij er wel een traantje bij.

Geert merkte natuurlijk al langer dat regeren zetelverlies opleverde in plaats van winst. Gauw stoppen dus. Nu kan hij weer vrij schoppen en dat vinden zijn volgers prachtig. Of moeten we zo langzamerhand al weer gaan omkijken naar zijn opvolger? Na Pim, Rita en Geert is het misschien tijd voor een nieuwe tegen de achterkamertjesschopper. De zwevende kiezer begint misschien wel een beetje genoeg te krijgen van Geert.

Aan de andere kant, misschien wilde Geert wel wat belangen beschermen. Langzamerhand schreeuwde iedereen in NL over elkaar heen om drastisch te hervormen. De hele verzorgingstaat afbouwen om de zogenaamde vergrijzingswereldramp te voorkomen. Zelden zoveel onzin vernomen.

Rutte had het beter moeten weten door in zee te gaan met Geert en Job en Femke opzij te schuiven. Misschien is het nu tijd geworden voor een brede regering die echt een draagvlak heeft in NL. Links en rechts dat kan goed en beschaafd. Ik zou zo zeggen Mark bel Diedrik eens. Bezuinig, maar doe dat op een beschaafde sociale manier.

Advertenties

Auteur: Gerard

Art, music, news, I am crazy about it. Ironie, i love it.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s